Ј. Јоксимовић: Између Србије и САД постоји дијалог о отвореним питањима

22. мај 2020. | Београд

Ј. Јоксимовић: Између Србије и САД постоји дијалог о отвореним питањима

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да садашња Влада Србије, као ни претходна није била некооперативна и неконструктивна када су у питању два случаја која представљају отворена питања у односима Србије и САД – убиство три америчка држављана и паљење Амбасаде САД у Београду.

Јоксимовић је на заједничкој конференцији за штампу са америчким амбасадором Ентонијем Годфријем, одговарајући на новинарско питање у вези тих отворених питања, подвукла да није коректно износити уверљиве оцене ко је учествовао у тим догађajима и ко је њихов организатор.

„То је посао надлежних органа, то је владавина права да се процеси воде и то на транспарентан начин. Сматрам да Србија, ова Влада као и претходна, није била некооперативна и неконструктивна што се тиче та два случаја, која датирају из ранијих времена“, казала је Јоксимовић.

Истиче да сматра да постоји отворени стални дијалог између Србије и САД, као и поступање надлежних институција и додаје да верује да то препознају и САД.

„То су још увек отворена питања, постоје и друга отворена питања која су реметила наше односе и имају репeркусије и данас, али заиста мислим да сталном комуникацијом и дијалогом, идемо у добрoм правцу односа“, наводи Јоксимовић.

Наглашава да је сигурна да ће надлежне институције свој посао урадити и додаје да садашња Влада није показала ни „затварање очију“, нити недостатак сарадње по тим питањима.

Извор: Танјуг