Ј. Јоксимовић и Клоса: Желимо Србију у ЕУ

04. март 2020. | Париз

Ј. Јоксимовић и Клоса: Желимо Србију у ЕУ

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се током своје посете Француској са почасним председником и оснивачем организације EuropaNova Гијомом Клосом, као и другим представницима те тинк тенк организације која окупља интелектуалце, аналитичаре, младе академце, људе из сфере академског живота, али и цивилног друштва.

Наводећи да је организација EuropaNova врло угледна и утицајна и да се бави питањима Балкана и Југоисточне Европе, Јоксимовић каже да су посебно заинтересовани за сарадњу са Србијом и са представницима свих сегмената друштва.

„Њихов циљ је да приближе грађанима Француске Србију, али и грађанима Србије не само ЕУ, већ и улогу Француске“, додаје министар.

Током тог састанка, Гијом Клоса који је недавно био у Београду и представио своје издање Једна европска младост, која је преведена и на српски, рекао је недвосмислено, како каже Јоксимовић, да та организација сматра да је Србија земља која има највише шансе да уђе у ЕУ и да они то подржавају. 

„Наравно да на томе треба још радити, треба много ствари да се поклопи, али то су драгоцене поруке и мислим да су и ти разговори били корисни и верујем да ће они са неким пројектима сигурно наставити да буду ангажовани и у Србији“, закључила је Јоксимовић.

Извор: Танјуг