Нови тренинзи за припрему пројеката за ЕУ програме

21. јaнуар 2020. | Београд

 Нови тренинзи за припрему пројеката за ЕУ програме

После информативних радионица на којима су представници различитих институција и организацијa детаљно обавештени о ЕУ програмима који су доступни у Србији, пројекат „Подршка учествовању у ЕУ програмима“ у јануару почиње серију конкретних и циљаних тренинга за припрему и спровођење пројеката за ЕУ програме. Будући да су објављени јавни позиви за неколико ЕУ програма, потребно је на време припремити пројекте и са њима конкурисати за средства из неког од програма.

Тренинг за припрему и спровођење пројеката састоји се из три модула.

Први модул на тему „Од идеје до реализације“ биће одржан у јануару на три локације:

Нови Сад - петак, 24. јануар 2020.

Ниш - уторак, 28. јануар 2020.

Београд - среда, 29. јануар 2020.

Тим стручњака са искуством у припреми и спровођењу пројеката финансираних из ЕУ програма, одржаће презентације о развоју пројектне идеје, инструкцијама за проналажење адекватног јавног позива за подношење предлога, припреми пројектне документације и подношењу пријаве, припреми плана рада, дефинисању резултата, кључних активности и ресурса, предвиђању трошкова, припреми буџета пројекта, дефинисању партнера и корисника пројекта и лобирању.
 

Други модул биће одржан у фебруару на тему „Методологија припреме пројеката“, а трећи модул - „Спровођење пројеката“, у марту 2020. године. Сви модули биће одржани у Београду, Новом Саду и Нишу.

Тренинг је намењен представницима предузећа, агенција за регионални развој, пословних удружења и организација, локалних самоуправа, факултета, образовних и научних институција, невладиних организација и свима другима који су заинтересовани да аплицирају за учешће у неком ЕУ програму.

За све додатне информације можете контактирати пројекат преко профила на друштвеним мрежама:

fb