Листа вредновања и рангирања предлога пројеката поднетих на конкурс Mинистарства за финансирање и суфинансирање пројеката организација цивилног друштва од јавног интереса у области информисања о Eвропској унији и европској интеграцији Србије

10. јул 2018. | Београд

Листа вредновања и рангирања предлога пројеката  поднетих на конкурс Mинистарства за финансирање и суфинансирање пројеката организација цивилног друштва од јавног интереса у области информисања о Eвропској унији и европској интеграцији Србије

Конкурсна комисија Министарства за европске интеграције за финансирање и суфинансирање пројеката организација цивилног друштва од јавног интереса у области информисања о Европској унији и европској интеграцији Србије, у саставу: Ивана Ђурић, начелник Одељења за комуникације, Сектор за комуникације, обуку и припрему српске верзије правних тековина Европске уније, Наташа Савић Јањић, руководилац Групе за комуникационе послове у процесу приступања Србије ЕУ и Милица Марковић Томић, руководилaц Групе за комуникацију о ЕУ фондовима, утврдила је Листу вредновања и рангирања пријављених пројеката.

Листа пројеката које Комисија предлаже за избор за доделу средстава за финансирање и суфинасирање пројеката из буџета Републике Србије, утврђена је на основу Смерница за финансирање и суфинансирање пројеката организација цивилног друштва, у складу са наведеним условима и критеријумима, тј. начином вредновања предлога пројеката, редом:  

  1. Пројекат „ЕУ за нас“, који је поднело Удружење деце са сметњама у развоју и њихових родитеља Бајина Башта (Бајина Башта)
  2. „Дај шансу истини о Европи“, који је поднело удружење Европски покрет у Србији - Лесковац (Лесковац)
  3. „ЕП - Европа прича“, који је поднело Удружење грађана Либеро (Београд)
  4. „прЕУзентација - презентација комшијске сарадње“, који је поднело Друштво за развој деце и младих - Отворени клуб (Ниш)
  5. „ЕУ преговори на језику младих“, које је поднело удружење Млади амбасадори (Ниш)
  6. „Шта мислимо да знамо о ЕУ, чињенице и заблуде о Европској унији“, који је поднело Удружење грађана „Епомена“ (Београд)
  7. „ЕУ програми за младе - Шта знаш о томе?“, који је поднело удружење Помоћ деци (Београд).

Учесници конкурса имају право приговора у року од осам дана од дана објављивања ове листе, на начин како је прецизирано Уредбом Владе Републике Србије о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења (“Службени гласник РС”, бр. 16/18).  

Записник са отварања пристиглих предлога пројеката на конкурс можете да преузмете овде.

Табелу вредновања и рангирања пројеката можете да преузмете овде.

Oдлуку о избору пројеката можете да преузмете овде.