Ј. Јоксимовић: Економски развој, превенција сукоба и конфликата

24. септембар 2017. | Салцбург

Ј. Јоксимовић: Економски развој, превенција сукоба и конфликата

Економска дипломатија и економски развој су заправо превенција сукоба и конфликата у региону и то је оно што треба да буде фокус европских интеграција, изјавила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

"Политичке теме су такве да ћемо још вероватно дуго дебатовати али економска дипломатија, економски развој, су заправо превенција сукоба и конфликата и то је оно што треба да буде фокус европских интеграција", рекла је за Танјуг Јоксимовић, која је учествовала на дводневном форуму "Следећа генерација чланица ЕУ" у Салцбургу.

Навела је да су њене колеге министри из региона представиле своје домете у том погледу, али да јој се чини да Србија заиста предњачи.

"Наше министарство је чак структурирано тако да су нам два сектора посвећена локалном и регионалном развоју и коришћењу фондова. Грађанин је у центру процеса европских интеграција и укупан развој, развој наше економије, наше државе и наших грађана, и локални економски развој, то је оно што нас руководи", поручила је Јоксимовић.

(извор: Танјуг)