Ј. Јоксимовић: За пет до седам година креће нова етапа развоја

14. новембар 2018. | Београд

Ј. Јоксимовић: За пет до седам година креће нова етапа развоја

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић уверена је да ће европски пут Србије за пет до седам година резултирати чланством у ЕУ, након чега ће кренути нова етапа развоја државе, што је циљ Владе Србије.

Јоксимовићева је на шестој Националној конференцији о прекограничној сарадњи, на којој су додељене награде најбољим пројектима у области културног наслеђа, рекла да је то реалан рок да Србија спроведе реформе и да ЕУ буде спремна за нове чланице.
„Прича о евроинтеграцијама је прича о миру, стабилности, добросуседским односима, коришћењу фондова, заједничком развоју, одрживом регионалном развоју, смањивању неједнакости - социјалних и економских, јер без тога свака прича губи смисао“, нагласила је министар.

Јоксимовићева је додала да ће Србији за развој након приступања ЕУ бити на располагању кохезиони фондови и да Србија време до уласка у ЕУ користи за учење где су замке и проблеми са којима су се суочавале нове чланице.
„Не желимо да нам се као њима деси да не апсорбујемо велики део тих средстава преко кохезионе политке која је једна од најбољих и најзахтевнијих политика ЕУ“, рекла је министар.


Извор: Танјуг