Ј. Јоксимовић: Протест у Тирани - против мира и развоја у региону

09. мај 2019. | Београд

Ј. Јоксимовић: Протест у Тирани - против мира и развоја у региону

Протест који је у Тирани против председника Србије Александра Вучића организовао опозициони косовски покрет Самоопредељење, протест је против мира, стабилности и развоја у региону, оценила је министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Она је, у изјави Танјугу, додала да тај протест, истовремено, представља и атак на вредности и тековине модерне Европе којима су и Србија и Вучић безрезервно посвећени.
„Председник је боравком у Тирани још једном показао јасну жељу да максимално допринесе регионалној сарадњи, али је све очигледније да европске идеје мира, сарадње и дијалога не могу да се 'приме' и истински буду прихваћене код свих политичких заговорника великоалбанске идеје, која урушава темеље мирне, целе и недељиве безбедности Европе", навела је министар Јоксимовић.

Она је нагласила да да „ЕУ, отуда, не сме да - заокупљена сопственим темама, постане интровертна и да чека да невреме овако опасних идеја из дворишта Западног Балкана прође, мислећи да европска кућа неће осетити последице".

Извор: Танјуг