У понедељак почиње акција Европа куца на твоја врата

24. март 2005. |

БЕОГРАД, 24. март 2005 - Влада Србије и Делегација Европске комисије у Србији и Црној Гори почеће у понедељак, 28. марта у Крушевцу вишемесечну кампању `Европа куца на твоја врата`, преноси агенција Бета.

Делегација Владе Србије, коју ће водити потпредседник владе Мирољуб Лабус и шеф Делегације Европске комисије Жозеп Љоверас разговараће у Крушевцу са представницима општинске власти, привредницима, грађанима, средњошколцима и студентима.

Како се наводи у саопштењу Владе Србије, на главном градском тргу биће постављен Евростар аутобус испред којег ће бити организован квиз за ученике основних школа из Крушевца.

Предвиђено је да представници дипломатског кора и Владе Србије на тргу разговарају са грађанима и поделе награде деци, учесницима квиза о познавању Европе.

Потпредседник владе и шеф Делегације Европске комисије посетиће и крушевачку Гимназију где ће одржати предавање на тему `Србија и европске интеграције`.

Кампања има едукативни карактер јер ће представници државе са европским партнерима објашњавати грађанима како функционише ЕУ, зашто је за Србију значајно да убрзаним корацима настави пут ка Европи и како ће се процес одразити на стандард и живот грађана.

Посебан акценат кампање биће на младима и њиховој улози и перспективи у процесу европских интеграција.

Пројекат заједнички организују кабинет потпредседника Владе Србије, Канцеларија за придруживање Европској унији Владе Србије и Делегација Европске комисије у Србији и Црној Гори.

У делегацији Владе Србије ће, поред Лабуса, бити и министар привреде Предраг Бубало и секретар Канцеларије за придруживање Европској унији Радмила Миливојевић.