Лабус уверен у позитивну оцену Студије о изводљивости

18. март 2005. |

БЕОГРАД, 18. марта 2005. - Потпредседник Владе Србије Мирољуб Лабус изразио је данас уверење да ће СЦГ за две недеље добити позитивну оцену Студије изводљивости о придруживању ЕУ.

На радном састанку са новинарима чија је тема била Србија у Процесу стабилизације и придруживања, у београдском хотелу `Палас`, Лабус је рекао да Влада Србије очекује да до краја функционише модел добровољних предаја хашких оптуженика, али да ће, у супротоном, бити стриктно примењен закон.

`Ми смо на корак од позитивне Студије изводљивости, не смемо да се саплетемо пред циљем. У националном је интересу да се убрзају европске интеграције`, рекао је Лабус.

Потпредседник Лабус одговарао је на питања новинара из 23 београдске и новосадске редакције, који су се интересовали за активности Владе у процесу придруживања, пре све шта ће бити учињено на усвајању европских стандарда у области пољопривреде, борби против корупције, могућности преласка на белу шенген листу, денационализацији, реформи правосуђа и полиције, лустрацији, затим о статусу и раду јавних предузећа, искуствима земаља у окружењу у придруживању ЕУ.

Канцеларија за придруживање ЕУ Владе Републике Србије и Фондација Конрад Аденауер покренуле су недавно пројекат редовних разговора са представницима медија, с циљем припреме јавности за отпочињање преговора о Споразуму о стабилизацији и придруживању наше земље ЕУ, по добијању очекиване позитивне оцене Студије изводљивости крајем марта 2005. године.

Пројекат који ће трајати до јула 2005. године, предвиђа да са новинарима разговарају министри ресора који ће учествовати у раду преговарачког тима Владе, представници Делегације Европске комисије у СЦГ и представници држава-чланица ЕУ у нашој земљи.