Добре праксе три града Републике Србије и прилике за учешће у УРБАКТ програму

10. јул 2024. |

Добре праксе три града Републике Србије и прилике за учешће у УРБАКТ програму

Министарство за европске интеграције, као национални координатор УРБАКТ програма, обавештава све градове и општине да је у оквиру позива за добре праксе УРБАКТ програма, који је био отворен од 15. априла до 30. јуна 2024. године, поднето 249 пријава, из 184 града и 32 државе.

Три града из Републике Србије су поднела пријаве за представљање својих добрих пракси. Све пријаве ће бити оцењене према критеријумима наведеним у позиву, а одбор за праћење УРБАКТ програма ће у октобру 2024. године донети одлуку које пријаве, односно градови ће бити награђени и добити ознаку УРБАКТ добре праксе.

Одабрани градови ће имати прилику да своју добру праксу представе на фестивалу УРБАКТ градова од 8. до 10. априла 2025. године у Вроцлаву, Пољској.

У оквиру позива за пренос добрих пракси, који ће бити отворен од априла до јуна 2025. године, сви градови ће моћи да се пријаве за учешће у Мрежама за пренос добрих пракси, а градови који буду награђени ознаком УРБАКТ добре праксе ће моћи да пренесу своју добру праксу другим градовима.

Будите међу првима који ће сазнати које су одабране добре праксе УРБАКТ програма, тако што ћете се претплатити на УРБАКТ билтен: https://urbact.eu/subscribe-newsletter.

У припреми је нови УРБАКТ позив, дизајниран искључиво за градове из држава корисница ИПА фондова, који има за циљ да: обезбеди боље разумевање интегралног одрживог урбаног развоја ЕУ, унапреди знања о креирању и спровођењу интегралних стратегија и акционих планова, и подржи усвајање добрих пракси и конкретних метода и алата за увођење иновација у јавној администрацији. Предвиђено је да позив буде отворен од средине октобра до краја новембра 2024. године.
 

Број поднетих пријава по државама (извор: www.urbact.eu)

Број поднетих пријава по државама (извор: www.urbact.eu)