Позив за учешће на Стратешком Форуму за младе на Бледу

01. јун 2023. |

Позив за учешће на Стратешком Форуму за младе на Бледу

Отворен је позив младима (18-35 година) за учешће на Стратешком форуму за младе на Бледу (Young BSF - Young Bled Strategic Forum). Форум ће се одржати у периоду од 25. дo 28. августа 2023. године у Љубљани и на Бледу (Словенија), непосредно пре Бледског стратешког форума (28 - 29. август 2023).

Рок за пријављивање је 10. јун 2023. године. Пријаве се достављају путем линка: https://bledstrategicforum.org/young-bsf/young-bled-strategic-forum-2023-applications-open/ 

Стратешки форум за младе на Бледу одржава се једном годишње, у циљу јачања капацитета и умрежавања, у организацији Министарства спољних и европских послова Републике Словеније и Центра за европске перспективе. 

Форум је осмишљен као међународна платформа за сарадњу младих људи, доносилаца одлука, академске заједнице, приватног сектора, предузетника и других актера како би се омогућила размена идеја, добрих пракси и заједничко решавање актуелних изазова.

Млади ће интерактивно да учествују и дебатују у радионицама које воде и модерирају водећи стручњаци из различитих области, као и да припреме своје препоруке, решења и предлоге. Млади лидери, научници и истраживачи ће имати прилику да сазнају и о могућностима академске размене и програмима изградње капацитета.  

Најважније теме на програму су академска размена, образовање, стручно оспособљавање, подршка укључивању младих у процес доношења одлука о глобалним изазовима (одрживост и зелена трансформација, спољна политика, геополитика, безбедност, прекогранична сарадња, мултилатерализам, дигитална отпорност, изазови у разоткривању дезинформација, подршка слободним медијима и праведном друштву, различитост).

Организовање Стратешког форума за младе на Бледу доприноси јачању институционалних капацитета и сарадње у оквиру Приоритетне области 10 Стратегије ЕУ за Дунавски регион.  

Детаљније информације о Форуму можете наћи путем следећих линкова:
https://capacitycooperation.danube-region.eu/open-call-young-bled-strategic-forum-2023-mitigating-our-butterfly-effect/ , https://bledstrategicforum.org/young-bsf-2023/