Шпанска донација Канцеларији за придруживање ЕУ

17. децембар 2004. |

Београд, 17.децембар 2004 - Шпанска агенција за међународну сарадњу (АЕЦИ) доделила је донацију Канцеларији за придруживање ЕУ у износу од 25 000 евра, из које ће се финансирати активности предвиђене Стратегијом комуникације Републике Србије о Процесу стабилизације и придруживања државне заједнице Србија и Црна Гора ЕУ. Ова помоћ део је Програма о сарадњи између Министарства иностраних послова Шпаније и Министарства за економске везе са иностранством Републике Србије потписаног 12. јуна 2003.године.

Циљ пројекта, који су на конференцији за штампу у Влади Србије представили Радмила Миливојевић, секретар Канцеларије и Маријано Гарсија Муњос, амбасадор Шпаније јесте да допринесе да грађани Србије буду обавештени о Процесу стабилизације и придруживања. Треба да схвате коначан циљ интеграције у Европску унију, последице тог чина, као и да добију поуздане информације о сопственој улози и одговорности у том Процесу. Такође, циљ је и да службеници у јавној управи и представници локалних управа на прави начин буду обавештени о политикама и инструментима Европске уније (Процесу стабилизације и придруживања, Регионалној политици и структурним фондовима Европске уније).

Уз помоћ средстава из донације Шпанске агенције за међународни развој предвиђено је да се објаве, између осталог, следећа издања:

Стратегија комуникације Владе Републике Србије о Процесу стабилизације и придруживања државне заједнице СЦГ (двојезично - српски / енглески, тираж 500)

Стратегија обуке запослених у државној управи Републике Србије који су укључени у процес интеграције у ЕУ (двојезично - српски / енглески, тираж 500)

Шта је Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ? (брошура и летак, српски, тираж 3000).

Буквар европских интеграција (треће издање)

Буквар европских интеграција (ЦД издање које ће омогућити интерактивни приступ информацијама на интернету)