Отварање фестивала документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“ у Зрењанину

26. септембар 2022. | Зрењанин

Отварање фестивала документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“ у Зрењанину

Фестивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“, одржава се данас, 26. септембра 2022. године, у Културном центру Зрењанина, у организацији Министарства за европске интеграције у сарадњи са ИНТЕРРЕГ ИПА Програмом прекограничне сарадње Румунија - Србија.

Број карата је ограничен, а бесплатне карте доступне су на благајни Културног центра Зрењанина.

Репертоар:
У 18 часова - ТЕЛЕНОВЕЛА СИВО У КОЛОРУ, режија: Филип Мартиновић (Србија, 2021, 63')
*** Синопсис: Рођен у Београду, одрастао у Барселони, Филип поставља себи једно, на први поглед, једноставно питање- одакле сам? У потрази за одговорима, заједно са Ашом, Етиопљанком чија је прошлост још компликованија од његове, одлутаће на далека места на којима им се привиђају сцене из шпанских серија.
https://www.youtube.com/watch?v=-cVXT6IkXEI

У 20 часова – КУЋА ЛУТАКА, режија: Тудор Платон (Румунија, 2020, 68’)
*** Синопсис: Прича о традиционалном годишњем одмору групице 70-годишњих госпођа. Сваке године Цица, Нана и њихове пријатељице повлаче се у осаму виле у природи, подаље од мушкараца и ужурбане свакодневице. У њиховом дружењу преплићу се радост живљења и успомене, меланхолија и срећа, трачеви и шале. Све то им служи како би одржале привид да време не пролази и да су још онако лепе и згодне девојке какве су биле пре 50 година.
https://www.youtube.com/watch?v=HRvqkr1EEk4

Фестивал „Европска сарадња: филмска прича“ традиционално посвећујемо обележавању и промовисању Дана европске територијалне сарадње @europeancooperationday , који је ЕУ установила 2013. године. Обележавањем овог дана Србија се придружује дешавањима која се овим поводом, током септембра и октобра, организују у више од 40 земаља широм Европе.

Основни циљ фестивала „Европска сарадња: филмска прича“ је да се пројекцијом три документарна филма, из различитих европских земаља, укаже на значај територијалне сарадње и повезивања људи у свим животним сегментима, од привреде до стваралаштва.

Видимо се вечерас у Зрењанину.