Програм прекограничне сарадње Румунија – Србија представљен младима Зрењанина

12. мај 2022. | Зрењанин

Програм прекограничне сарадње Румунија – Србија представљен младима Зрењанина

Поводом Дана и недеље Европе, а у оквиру Европске године младих, у Барокној сали Градске куће у Зрењанину организован је Дан отворених врата намењен ученицима завршних разреда средњих школа и студентима који су желели да се упознају са могућностима и резултатима Програма прекограничне сарадње Румуније и Србије.  

Скуп су отворили председник Скупштине града Зрењанина Чедомир Јањић, в.д. помоћника министра за европске интеграције Републике Србије Михајило Дашић и представник Министарства за развој, јавне послове и администрацију Републике Румуније Руксандра Тутуиану, а потом су посетиоцима представљени најуспешнији пројекти овог програма.

Дан отворених врата организован је како би се чуо глас и мишљење младих о будућности Европске уније, кроз дебату о томе на који начин ова популација може да се укључи у активности Интеррег ИПА Програм прекограничне сарадње Румунија – Србија.  

Како је основни циљ овог догађаја оснаживање капацитете младих за активно укључивање у пројекте програма прекограничне сарадње Румунија - Србија, учесници су имали прилику и да сазнају на који начин пројекти прекограничне сарадње могу да допринесу побољшању услова живота у прекограничним подручјима.