Милица Делевић нови директор Канцеларије за европске интеграције

31. октобар 2008. |

Београд, 30. октобар 2008. године – Влада Републике Србије именовала је на данашњој седници Милицу Делевић за директора Канцеларије за европске интеграције, а досадашњи директор Канцеларије Тања Мишчевић разрешена је дужности на истој седници.

У саопштењу из кабинета потпредседника Владе Божидара Ђелића наводи се да ће се Мишчевић, која је разрешена на сопствени захтев, посветити академском раду на Факултету политичких наука.

Тања Мишчевић је дала велики допринос процесу европских интеграција Србије. Од почетка је активно учествовала у преговорима о закључивању Споразума о стабилизацији и придруживању све до његовог потписивања и ратификације у Скупштини Србије, а такође је координирала израду Националног програма за интеграцију Србије у ЕУ.

Ђелић је у име Владе Србије изразио захвалност Тањи Мишчевић, као и наду да ће сарадња са њом бити настављена и у будућности.

Милица Делевић је на место директора Канцеларије дошла из Министарства спољних послова, где је била помоћник министра и директор дирекције за Европску унију.

Од 2003. до 2004. године радила је као директор Канцеларије Србије и Црне Горе за придруживање Европској унији. Доцент је на Факултету политичких наука на предмету Спољна политика Србије.

Дипломирала је на Економском факултету у Београду, магистрирала на Централноевропском универзитету на Катедри за међународне односе и европске студије и докторирала на Универзитету Кент у Кентерберију на тему “Циљ, не средство – условљеност финансијске помоћи демократизацијом и поштовањем људских права”.

Добитник је награде „Допринос године Европи“ за 2007. годину.