Ј. Јоксимовић: Од ЕУ званичника позитиван тон и ветар у леђа

25. јaнуар 2022. | Брисел

Ј. Јоксимовић: Од ЕУ званичника позитиван тон и ветар у леђа

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић истакла је вечерас да је Србија од званичника из Брисела добила позитиван тон и „ветар у леђа“ за све што се очекује током француског председавања, а то је отварање кластера 3 (инклузивни раст и конкурентност), за који је, како каже, ЕК већ дала препоруку у свом годишњем извештају.

Јоксимовић је у Бриселу, на конференцији за новинаре са премијерком Аном Брнабић, оценила да је посета Бриселу била позитивна и плодотворна.

„Ми смо данас имали један од најважнијих формата у односима Србије као приступајуће земље и ЕУ, а то је Савет за стабилизацију и придруживање. Овог пута смо подигли ниво нашег учешћа - учешћем премијерке и са друге стране високим представником за спољну и безбедносну политику Жозепом Борељом, управо зато што је све што је Србија урадила у претходном периоду, посебно у области владавине права“, рекла је Јоксимовић новинарима у Бриселу.

Јоксимовић је додала да је позитиван одјек у Бриселу имао референдум о промени Устава у области правосуђа, додајући да се сада очекује процес припреме за доношење закона којима ће се те промене реализовати.

„Ми смо представили наше планове, а то је да не стајемо, да радимо и на другим кластерима. Разговарали смо и о зеленој агенди и свим другим питањима која су важна за европски пут. Мислим да је општи закључак да је посета била позитивна и која нам даје ветар у леђа да убрзамо са реформама“, рекла је Јоксимовић.

Извор: Танјуг