Буди креативан и учествуј у конкурсу за постер „Моја визија зелене Европе“

21. октобар 2021. | Београд

Буди креативан и учествуј у конкурсу за постер „Моја визија зелене Европе“

Ове године у Европи се по десети пут прославља Дан европске сарадње и обележавамо га виртуелном кампањом – конкурсом за постере на тему „Моја визија зелене Европе“. 

Наши најкреативнији грађани – деца, ученици основних школа имају потпуну слободу да осмисле плакате на тему „Моја визија зелене Европе“ и да нам покажу како они виде зелену и зеленију Европу.

Идеја конкурса је да се деца, креирањем креативног и оригиналног постера, едукују о личној и колективној свести и одговорности за стварање и очување здраве и зелене Европе.

Покажи нам своју визију зелене Европе – пошаљи нам постер и освоји награду!

Позивамо учеснике да нам покажу како виде зелену, здраву Европу и да креирају своју визију такве Европе, или што је важније, како би могла да изгледа ако радимо заједно и ако свако од нас доприноси стварању здраве и зелене животне средине за све грађане.

Имате пуну слободу креативног изражавања, коришћења техника и материјала који су вам блиски (колажи, слике, цртежи, итд.). Оно што бисмо посебно волели да видимо јесу постери у чијој изради су коришћени различити рециклирани материјали.

Шта је потребно да урадите да бисте учествовали на конкурсу?

Конкурс је отворен за све ученике основних школа из програмског подручја из Србије: Западнобачки округ, Јужнобачки округ, Севернобачки округ, Сремски округ и Мачвански округ и из Хрватске: Осијечко – барањска жупанија, Вуковарско – сријемска жупанија, Бродско – посавска жупанија, Пожешко – славонска жупанија. 

Креирајте постер о томе како видите зелену Европу. Сваки постер мора доставити један учесник, док један учесник може послати само један постер.

Пошаљите фотографију и наслов постера који сте ви или ваш тим дизајнирали на следећу електронску адресу: ma@interreg-croatia-serbia.eu најкасније до 1. новембра 2021. године у поноћ. 

* Обавезно напишите своје контакт податке у електронској поруци. 

Све објављене фотографије биће доступне и на фејсбук страници Програма, а најлепши постери ће бити награђени вредним наградама.

Доделићемо две главне награде: Награду друштвених медија за постер који сакупи највећи број лајкова на нашој програмској Фејсбук страници и EC DAY 2021 награду за постер коју ће изабрати жири састављен од чланова Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Хрватска-Србија.

Припремили смо и бројне симболичне награде за остале учеснике.

Пратите програмску Фејсбук страницу за више информација: 

https://www.facebook.com/InterregHRRS/