Позив на конференцију ”Србија и ЕУ: подршка развоју и преговорима о чланству”

14. јул 2021. | Београд

Позив на конференцију ”Србија и ЕУ: подршка развоју и преговорима о чланству”

Министарство за европске интеграције Републике Србије организује конференцију о резултатима и могућностима ИПА фондова у Србији, под називом Србија и ЕУ: подршка развоју и преговорима о чланству, у четвртак, 15. јула 2021. године, с почетком у 10 часова.

Конференцију  ће отворити председник Републике Србије Александар Вучић, министар за европске интеграције и домаћин конференције Јадранка Јоксимовић, европски комесар за суседску политику и проширење Оливер Вархеји и шеф ДЕУ у Србији амбасадор Сем Фабрици. 

Конференцију можете пратити онлајн на следећем линку.

Основни циљ ове конференције јесте представљање резултата ИПА 2, финансираних из финансијског оквира 2014 – 2020, као и подстицање дијалога о целокупном учинку овог финансијског инструмента за развој нашег друштва, уз осврт на појединачне секторе у којима су спровођени ИПА пројекти у Србији. Реч је о областима енергетике, животне средине, конкурентности, пољопривреде и руралног развоја, локалног развоја, реформе јавне управе, правосуђа, образовања. Додатни циљ конференције јесте и најава ИПА 3 и нових могућности за развој, зелену и дигиталну транзицију и унапређење инфраструктуре у Републици Србији.