Информације Актуелности

Ј. Јоксимовић: Потребна већа динамика за кредибилност процеса

22. јун 2021. | Луксембург

 Ј. Јоксимовић: Потребна већа динамика за кредибилност процеса

Министар за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић каже да ће Србија и саставом делегације и наступом на Међувладиној конференцији са ЕУ у Луксембургу потврдити озбиљност и важност коју придаје процесу приступања и нагласити да је већ почела да испуњава и захтеве и критеријуме из нове методологије.

„Ово је важна конференција и важно је да ћемо на највишем политичком нивоу моћи да разговарамо о томе не само шта се очекује од Србије у смислу имплементације реформи у одређеном областима, већ ћемо моћи и да предочимо шта смо све урадили и колико смо озбиљно све схватили, можда и озбиљније од неких чланица ЕУ”, каже Јоксимовић.

Јоксимовић је најавила да ће напредак Србије у фундаменталним областима владавине права на Међувладиној конференцији представити премијерка Ана Брнабић, а да ће се она фокусирати на значајне реформске подухвате које је Србија учинила када је реч о осталим кластерима, са фокусом на калсетре 3 и 4.

„То знају земље чланице, али је важно да на високом политичком нивоу разменимо мишљења и да пренесемо нашу поруку да очекујемо да ће нова методологија бити прихваћена од свих земаља чланица ЕУ и да ће почети да се примењује, надамо се већ до краја ове године, како бисмо могли да кажемо да се одблокирао процес”. каже Јоксимовић

Она наглашава да процес приступања Србије преласком на нову методологију мора да пређе у динамичнију фазу и закључује да без тога нема ни кредибилности целог процеса.

Извор :Танјуг