Ј. Јоксимовић: Добра политичка и економска сарадња Србије и Турске

15. април 2021. | Београд

Ј. Јоксимовић: Добра политичка и економска сарадња Србије и Турске

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је данас са новоименованим амбасадором Турске у Београду Хамијем Аксојем о билатералним односима, Западном Балкану и процесу европских интеграција.

Јоксимовић је, пожелевши турском дипломати успешан мандат у нашој земљи, казала да је уверена да ће две земље и даље унапређивати политичку и економску сарадњу, која је и један од значајних елемената развоја читавог региона.

Амбасадора Аксоја је информисала о активностима Србије у приступним преговорима са ЕУ.

„Влада убрзано спроводи реформе планиране да допринесу бржој динамици преговора о чланству у Унији, у складу са новом методологијом политике проширења ЕУ, али и да истовремено остварује свој најважнији циљ - бољи квалитет свакодневног живота грађана Србије“, рекла је Јоксимовић.

Нарочито је истакла важност области владавине права, али и остваривања циљева зелене агенде, дигитализације и посебно инфраструктурног и одрживог развоја, као кључних за стабилан опоравак након кризе изазване пандемијом ковидом-19.

Амбасадор Аксој је изјавио да ће Турска наставити да се залаже за јачање економске сарадње са Србијом, подржавајући компаније те земље да реализују своја интересовања када је реч о улагањима у српску привреду.

„Захваљујући међусобном изузетном политичком дијалогу на највишем нивоу, наше две државе унапређују све сегменте сарадње на добробит својих грађана и читавог Западног Балкана“, изјавио је Хами Аксој.

Извор: Танјуг