Ј. Јоксимовић: Образовање основа инклузивног раста

25. март 2021. | Београд

Ј. Јоксимовић: Образовање основа инклузивног раста

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић навела је, одговарајући на питања посланика Народне скупштине Републике Србије, да је увођење широкопојасног интернета у руралним подручјима летос одабран као један од кључних пројеката за кандидатуру за Економско-инвестициони план за Западни Балкан.

„То су велика средства, али је тражено да буду кључни пројекти који ће ићи, не само у развој инфраструктуре, већ и укупно у један инклузивни раст, у времену у којем се мења образовање и у којем децу морамо да спремамо за будућност, да једног дана буду конкурентна на европском и светском тржишту рада“, рекла је Јоксимовић.

Прецизирала је да је 76 милиона евра укупна вредност пројекта, а да се највећи део финансира из гранта ЕУ, и мањим делом из кредита ЕБРД.

Подсетила је да је у јануару са министарком телекомуникација потписала првих 1,7 милиона евра за припрему пројектно-техничке документације.

„То је пројекат који ће омогућити да сваки ђак, где год да живи, има приступ интернету, без којег нема развоја економије, нити усклађивања нашег са европским тржиштем“, рекла је Јоксимовић и додала да се увелико ради на припреми пројектно-техничке документације.

Извор: Танјуг