Ј. Јоксимовић онлајн са студентима ФПН

17. март 2021. | Београд

Ј. Јоксимовић онлајн са студентима ФПН

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић организовала је данас у дигиталном формату посету студената Факултета политичких наука Универзитета у Београду у оквиру предмета Савремена дипломатија и разговор на тему „Диплополитике Европске уније и њихов фокус на Западном Балкану“. 

Јоксимовић је упознала студенте четврте године основних студија са свакодневном праксом Европске уније када је реч о укључивању Србије и Западног Балкана у две своје кључне сродне реформе - зелену и дигиталну. 

Она је указала да је циљ обе агенде да Европа 2050. године постане први климатски неутрални континент и за нашу земљу је важно да своје националне политике усклади са политикама ЕУ и на тај начин допринесе сопственом бржем друштвеном и економском напретку и бољем квалитету живота својих грађана. 

Јоксимовић је студентима говорила о начину на који наша земља преговара на политичком и на експертском нивоу о приступању Европској унији, како процедурално, тако и о непосредним искуствима сарадње са европским институцијама и са државама чланицама ЕУ. 

Након уводног излагања министра, студенти су били у прилици да од Јадранке Јоксимовић, у разговору, добију и додатне информације о томе на који начин Србија лобира за своје интересе током приступних преговора, како се координира процес европских интеграција, која је улога главног преговарача са ЕУ.

Јоксимовић је одговарала на бројна питања студената о свим аспектима процеса европских интеграција Републике Србије.

Извор: Танјуг