Информације Актуелности

Ј. Јоксимовић: Значајна подршка САД за европску будућност Србије

8. март 2021. | Београд

Ј. Јоксимовић: Значајна подршка САД за европску будућност Србије

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Ентони Годфри разговарали су данас о приступању Србије Европској унији, односима двеју земаља, као и о ситуацији у региону.

Како је саопштило Министарство за европске интеграције, Јоксимовић је информисала америчког амбасадора о активностима Владе Србије у реализацији реформских приоритета који су део европске агенде наше земље, пре свега у областима владавине права, уставних реформи, слободе медија али и онима у секторским политикама које доприносе отпорности и одрживости српске економије.

Јоксимовић је нагласила да америчка политичка и развојна подршка усмерена на јачање демократије и људских права, као и она која се односи на предузетништво, конкурентност домаће привреде или енергетски сектор, у великој мери доприноси да Србија што пре достигне стандарде ЕУ.

„Тиме не само да убрзавамо наш пут ка чланству у ЕУ, већ пре свега заједнички радимо на оснаживању српске економије и друштва и помажемо грађанима у савладавању последица кризе изазване пандемијиом ковид-19“, рекла је Јоксимовић.

Амбасадор Годфри изразио је уверење да ће САД и Србија и убудуће наставити да раде на јачању партнерских односа, као и да његова земља у потпуности подржава европски пут Србије.

Истакао је да глобална криза која тешко погађа читав свет ипак није препрека за реализацију заједничких планова који воде регионалном инфраструктурном повезивању и стабилности Западног Балкана.

Извор: Танјуг