Ј. Јоксимовић: Унапређени политички и економски односи Србије и Турске

11. фебруар 2021. | Београд

Ј. Јоксимовић: Унапређени политички и економски односи Србије и Турске

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Турске Танжуа Билгича, са којим је разговарала о процесу европске интеграције Србије, као и о билатералној и регионалној сарадњи.

Јоксимовић је захвалила турском дипломати на посвећеном ангажману у нашој земљи и нагласила да су политички и економски односи двеjу земаља на изузетно високом нивоу и да значајно доприносе јачању стабилности на Западном Балкану, саопштено је из Министарства.

Министар је информисала амбасадора Билгича о актуелностима у преговорима Србије за чланство у ЕУ, посебно о реформама које су од посебне важности за тај процес.

„У овом тренутку најважнији задатак Владе Србије јесте да убрза реформе које имају за циљ достизање стандарда постављених најважнијим политикама ЕУ. Посебно су нам важне оне у области владавине права, али и реформе које се односе на зелену агенду, дигитализацију, одрживи раст српске економије", нагласила је Јоксимовић.

Она је изјавила да је управо оно што је до сада постигнуто у реформском процесу, посебно када је реч о снази српске економије, здравственој заштити и дигитализацији, омогућило да наша земља буде једна од најуспешнијих у свету када је реч о имунизацији становништва.

Амбасадор Билгич рекао је да из Србије одлази задовољан високим степеном разумевања и сарадње двеју земаља.

Нарочито је указао на позитивна искуства турских инвеститора, као и на резултате пројеката локалног развоја које је подржала његова земља.

Изразио је уверење да је та врста развојног партнерства најбољи начин да се унапреде животи грађана у Србији, али и у читавом региону.

Извор: Танјуг