Европске интеграције - приоритет Владе Србије

14. децембар 2004. |

Београд, 14. децембар 2004 - Секретар Канцеларије за придруживање Европској унији Радмила Миливојевић представила је, на брифингу организованом за аташее за штампу амбасада држава-чланица ЕУ, Акциони план Владе Републике Србије за реализацију приоритета из Европског партнерства.

Секретар Канцеларије истакла је као најзначајнији предуслов за успех придруживања наше земље Европској унији постизање друштвеног консензуса о овом питању, односно свест најзначајних политичких чиналаца али и целокупне јавности о важности овог процеса. Канцеларија Владе Србије је, настојећи да унапреди процес придруживања, иницирала међуминистарску координацију, затим сарадњу са Одбором за европске интеграције Скуштине Србије и Привредном комором Србије.

Представници амбасада држава-чланица ЕУ обавештени су укратко и о планираним реформама и законодавној активности у области демократизације и владавине права, регионалне и међународне сарадње, људских права и заштите мањина, у правосуђу и унутрашњим пословима, затим о економској ситуацији, тржишту, трговини и секторским политикама.

Овом приликом још једном је указано на чињеницу да су европске интеграције стратешки циљ Владе Србије а да је реализација приоритата из Европског партнерства у наредне четири године начин да се тај циљ што пре реализује.