Ј. Јоксимовић: Бугарска доследно подржава европске интеграције Србије

18. децембар 2020. | Београд

Ј. Јоксимовић: Бугарска доследно подржава европске интеграције Србије

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић примила је данас у опроштајну посету амбасадора Бугарске Радка Влајкова, којем је захвалила на изузетном личном доприносу јачању бугарско-српских односа, као и на доследној и континуираној подршци његове земље европском путу Србије.


„Бугарска, као наш сусед и економски и политички партнер, доследно подржава европски пут Србије. То је значајан елемент наших свеукупно веома добрих односа, који доприносе и јачању политике сарадње и стабилности у региону“, рекла је Јоксимовић, а наводи се у саопштењу ресорног министарства.

Она је навела да Влада Србије наставља још интензивније са спровођењем свих реформи из преговарачког процеса, посебно оних који доприносе бржем умрежавању наше земље у европске политике. 

„Владавина права, одрживи економски развој, Зелена агенда, дигитализација - све су то области у којима ћемо радити за бољитак наших грађана, у складу са поверењем које је на изборима добијено“, нагласила је Јоксимовић.

Амбасадор Влајков, уз, како се наводи, захвалност на одличној сарадњи у његовом мандату у Србији, нагласио је да ће Бугарска и даље подржавати приступне преговоре Србије да ЕУ, као и реформе које влада спроводи на том путу. 

Јоксимовић и Влајков су нагласили значај који за међусобне односе имају пројекти финансирани из програма прекограничне сарадње Србије и Бугарске, намењени јачању капацитета локалних самоуправа, културних веза, развоју туризма. 

Саговорници су се сагласили да таква врста сарадње, уз подршку ЕУ, води даљем унапређењу веза два народа и бољем животу грађана са обе стране границе.

Извор: Танјуг