Организован вебинар о Европском семестру

02. новембар 2020. | Београд

Организован вебинар о Европском семестру

Министарство за европске интеграције, у сарадњи са фондацијом Ханс Зајдел, организовало је дводневни вебинар „Европски семестар за државе чланице ЕУ и сарадња са Републиком Србијом“.

Циљ ове обуке, која је почела данас, јесте упознавање учесника са појмом Економског управљања у ЕУ и Европским семестром и развојем сарадње ЕУ са Републиком Србијом у области координисања економских политика. Такође, било је речи о правним тековинама ЕУ и новинама у области монетарне и економске политике.

Предавачи на вебинару су Верица Игњатовић, в.д. помоћника министра и Љубица Матић, начелник Одељења у Министарству финансија.

Обуци присуствују представници Министарства финансија, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства рударства и енергетике, Министарства одбране, Народне банке Србије, Државне ревизорске институције, Комисије за контролу државне помоћи, Агенције за осигурање депозита и Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва.