Организован вебинар о економској дипломатији

30. септембар 2020. | Београд

Организован вебинар о економској дипломатији

Министарство за европске интеграције, у сарадњи са Фондацијом Ханс Зајдел, организовало је онлајн семинар „Економска дипломатија: ми – ЕУ – свет“.

Учесници семинара упознали су се са основним принципима економске дипломатије у Србији и у свету, а посебно су им представљене технике и циљеви лобирања у ЕУ, као и примери добре праксе у овој области.

Обуци су присуствовали представници Министарства за европске интеграције, Министарства финансија, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства заштите животне средине, Министарства здравља, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства рударства и енергетике, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Државне ревизорске институције, Канцеларије за јавне набавке, Канцеларије за ревизију система управљања средствима Европске уније, Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом, Комисије за контролу државне помоћи, Републичког завода за статистику, Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва, Завода за интелектуалну својину, Народне банке Србије и Фонда „Европски послови“ АП Војводине.

Предавач на вебинару била је Верица Игњатовић, в.д. помоћника министра у Сектору за међународну сарадњу и европске интеграције Министарства финансија.