Ј. Јоксимовић: ЗБ као фактор ревитализоване ЕУ

16. септембар 2020. | Београд

Ј. Јоксимовић: ЗБ као фактор ревитализоване ЕУ

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић каже да је поверење ЕУ у земље региона и јачање сарадње, важна и неопходна карика за изградњу јачег и стабилнијег региона, али и за унутрашњу консолидацију ЕУ.               

Поручила је да би чланство држава региона у ЕУ, могло да допринесе новом квалитету у ревитализацији европске идеје и поздравила изјаву председника ЕК Урсуле фон дер Лајен.               

„Будућност региона засигурно јесте у ЕУ и у том контексту поздрављамо изјаву председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен, јер једино искреним партнерством са државама, које желе да постану њене чланице, може да се обнови виталност процеса проширења и он постане део унутрашње реформске агенде ЕУ", навела је Јоксимовић.               

Напоменула је да регион засигурно јесте и може бити још боље остварен као целина и као део нове виталности ЕУ.               

Јоксимовић је нагласила да „такође поздрављамо и најаву усвајања новог и свеобухватног економског пакета за опоравак региона, који ће бити фокусиран на регионалне инвестиције, јер економски развој држава кандидата има веома значајан аспекат у контексту успешности процеса проширења“.               

Поручила је да је Србија свесна својих обавеза и да не одустаје од свог европског пута.               

„Нова Влада ће се сасвим извесно залагати за динамичнији процес европских интеграција и ми поздрављамо изјаве највиших политичких представника Уније у контексту пуноправног чланства у процесу приступања ЕУ, јер је Србија препозната као једна од предводница тог процеса у региону", навела је Јоксимовић.

Извор: Танјуг