Информативна радионица: Фондови Европске уније намењени привредном развоју

12. децембар 2019. | Београд

Информативна радионица: Фондови Европске уније намењени привредном развоју

Информативна радионица посвећена програмима Европске уније који су намењени подршци привредном развоју у Србији, а који ће у наредном периоду бити на располагању нашим привредницима, одржана је данас у Београду у организацији Министарства за европске интеграције.

Kатарина Јурлина, експерт за сектор конкурентности је представила доступну подршку претприступних фондова ЕУ намењених привредном сектору у Србији. Милица Kораћ, сарадница у Сектору за мала и средња предузећа ЕУ ПРО Програма учесницима је причала о досадашњим резултатима и новим активностима Европске уније за подршку развоју општина кроз програм ЕУ ПРО. Ненад Поповић, директор Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља говорио је о значају процеса Европских интеграција за равномеран територијални развој региона у Србији и стратегијама регионалног развоја.

Радионици су присуствовали представници регионалних развојних агенција и представници сектора привреде, превасходно малих и средњих предузећа.

У живом разговору и размени искустава покренуте су бројне теме и размотрена питања доступности програма подршке и будућности даље подршке ЕУ сектору привреде у процесу приступања Србије Европској унији.