Организована информативна сесија и Форум за тражење партнера поводом расписивања Другог позива на Врднику

05. децембар 2019. | Врдник

Организована информативна сесија и Форум за тражење партнера поводом расписивања Другог позива на Врднику

Информативна сесија и Форум за тражење партнера поводом расписивања Другог позива за подношење предлога пројеката у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020 одржана је данас на Врднику. Министарство финансија Републике Србије у сарадњи са оперативним структурама Програма - Министарством за европске интеграције Републике Србије и Дирекцијом за европске интеграције Савета министара Босне и Херцеговине , уз подршку Заједничког техничког секретаријата Програма организовало је поменути догађај.

Догађај је уводним обраћањем отворио Живко Колашинац, руководилац Заједничког техничког секретаријата Програма. Том приликом представио је опште информације о Програму.

У наставку, Јелена Шарчевић, представник тела за уговарање и финансирање пројеката из средстава Европске уније, из Министарствa финансија Републике Србије, представила је присутнима упутства за подношење предлога пројеката.

Догађају је присуствовало више од 40 представника различитих институција, који су том приликом имали могућност да се детаљније информишу о правилима Позива, а Заједнички технички секретаријат представио је и апликациони формулар.

Након информативне сесије уследио је Форум за тражење партнера. Том приликом, учесницима је представљена идеја о прекограничном партнерству. Присутни су имали могућност да презентују своје пројектне идеје осталим учесницима, након чега су заинтересовани имали прилику за билатералне састанке.