Отворена изложба „Примењена носталгија: Србија - Финска“ у Нишу

22. новембар 2019. | Ниш

Отворена изложба „Примењена носталгија: Србија - Финска“ у Нишу

Након Београда, изложба фотографија „Примењена носталгија: Србија – Финска“ отворена је данас и у Универзитетској библиотеци „Никола Тесла“ у Нишу. Изложбу је организовало Министарство за европске интеграције Владе Србије, у сарадњи са организацијом цивилног друштва „Млади амбасадори“.

Изложбу је отворила Милица Марковић Томић, руководилац Групе за комуникацију о ЕУ фондовима Министарства за европске интеграције, а присутне су поздравиле и Снежана Бојевић, директорка Универзитетске библиотеке и Снежана Андрић, председница „Младих амбасадора“.

Марковић Томић захвалила је домаћинима на вишегодишњој сарадњи и подршци. Истакла је да је „Примењена носталгија“ пројекат који је веома важан јер грађанима Србије представља сарадњу наше земље и земље председавајуће Савету ЕУ, тренутно Финске, у области културе и стваралаштва.

Указала је да Министарство за европске интеграције важан део свог рада посвећује развоју комуникационих активности које доприносе правовременом информисању наших грађана о процесу приступања ЕУ као и о ЕУ фондовима у Србији.

Снежана Андрић и Снежана Бојевић захвалиле су Министарству за европске интеграције на поверењу што већ четврти пут заједнички организују изложбу у Нишу. Надају се да ће наставити успешну сарадњу и добре пројекте попут овог и у будућности доводити у Ниш, али и шире по региону југоисточне Србије.

Изложба ће бити отворена до 4. децембра.