Ј. Јоксимовић: Надлежни да реагују на претње породици председника Вучића

25. јул 2019. | Београд

Ј. Јоксимовић: Надлежни да реагују на претње породици председника Вучића

Поводом забрињавајућих, непримерених и здравом разуму необјашњивих претњи које су, преко друштвених мрежа, упућене кћерки и сину председника Србије Александра Вучића, министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, истакла је да је апсолутно неприхватљиво да се у 21. веку, због постојања идеолошких разлика, или неслагања са нечијом политиком, прети било коме, а посебно деци председника Републике.

„Претње политичким неистомишљеницима нису тековина ни времена у коме живимо, а ни вредности за које се боримо и на којима инсистирамо“, рекла је Јоксимовић, оцењујући да је такво понашање недостојно свих који себе називају демократама и који сами себе декларишу као промотере таквих вредности.

Јадранка Јоксимовић подсећа да ово није први пут да се прети члановима породице председника Републике и наглашава да би надлежни органи требало да реагују у складу са овлашћењима.

„На овакве изливе патолошке мржње и претњи која из тих речи извире мора коначно да реагује не само јавност, него и надлежни органи, да би у Србији сваки човек, дете и породица могли да се осећају сигурно и заштићено за своје основно право физичког интегритета и права на лично достојанство. А ако иза овог стоји активиста неке од странака очекујем и реакцију представника тих странака“, закључила је Јадранка Јоксимовић.

Извор: Танјуг