Организовано видео такмичење поводом Дана европске територијалне сарадње у оквиру Програма прекограничне сарадње Хрватска – Србија

07. јун 2019. | Београд

Организовано видео такмичење поводом Дана европске територијалне сарадње у оквиру Програма прекограничне сарадње Хрватска – Србија

Дан европске територијалне сарадње 2019. под слоганом „Европа си ти“ биће обележен и у оквиру Програма прекограничне сарадње Хрватска – Србија. Поред многобројних изненађења које Програм припрема ове године издвајамо видео такмичење за средњошколце и студенте.

Какво видео такмичење?

Организовањем видео такмичења
за Дан европске сарадње 2019, наша идеја је да представимо шта је Европска унија учинила за грађане српских и хрватских пограничних подручја. У складу са слоганом Дана Европске сарадње 2019 ЕВРОПА СИ ТИ - желимо да чујемо и видимо ваше идеје у вези са Европом и како Европска унија помаже развоју вашег региона.


У видео запис
у можете да прикажете искуство са неког занимљивог путовања, школовања, или, на пример волонтирања које сте имали у ЕУ. Вашу идеју можете да представите кроз цртеж, анимацију, глуму, текст, итд. Тражимо креативне и оригиналне видео записе који ће показати истински дух Европске уније.


Видео запис
можете да снимите помоћу паметног телефона (квалитет би требао да буде најмање 720p), максималне дужине трајања до 40 секунди.


Ко може
да учествује?


Средњ
ошколци и студенти су наше главне циљне групе, али конкурс је отворен за све грађане који живе у програмској области.


Конкурс је отворен од
17. маја до 30. јуна 2019. године.


Шта
је награда?


Видео са најоригиналнијим, иновативним и креативним
приказом онога што је Европска унија учинила за вас, освојиће торбу са програмским промотивним материјалном, укључујући паметни сат. За остале финалисте, Програм је осигурао додатне занимљиве награде!


Како
можете да се пријавите?


Погледајте наша правила видео конкурса и пошаљите нам видео са попуњеном пријавом. Сви документи потребни за пријаву наведени су у наставку:


Правила (опис)
видео конкурса

Образац за пријаву
: ХР / РС / ЕНГ

Ауторизација (само за малолетнике).
РС ХР / / ЕНГ

Слободно поделите видео на Фејсбуку, укључујући
Фејсбук страницу програма.


Када ће победници бити проглашени?


Аутори најбољих видео записа биће објављени на нашој веб страници током јула 2019. године. Награде ће бити додељене победницима на нашем догађају у оквиру Дана европске сарадње у септембру. Тачан датум, време и место догађаја биће објављени на нашем сајту.


Желимо вам пуно среће и креативних идеја!


Више информација о Програму и о видео такмичењу можете наћи овде: https://www.interreg-croatia-serbia2014-2020.eu/about-programme/european-cooperation-days/