Ј. Јоксимовић: Показали смо да наше локалне самоуправе умеју да користе новац који долази из ЕУ

22. фебруар 2018. | Београд

Ј. Јоксимовић: Показали смо да наше локалне самоуправе умеју да користе новац који долази из ЕУ

 

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић каже да је Европски прогрес, програм који је намењен одрживом и регионалном развоју, имао бројне позитивне ефекте за 34 општине југозапада и југоистока Србије. У њима је, каже Јоксимовић, отворено нових 700 радних места, а очекује се да ће у наредних годину, две, бити још 850. Јоксимовић истиче да је отворено 94 предузећа, те да су нека од њих повећала извоз, а програм Европски прогрес је омогућио да се уреди и локална инфраструктура.

„Најважније је да смо показали да наше локалне самоуправе умеју да користе новац који долази из ЕУ. То је припрема за коришћење већих фондова који ће нам бити доступни када постанемо чланица ЕУ“, истакла је министар. Како је објаснила, успешна реализација програма ће бити наша легитимација да Србија има спремне локалне самоуправе.

„Најбоља порука са скупа јесте да је новац остао у Србији, на корист грађанима и буџету“, рекла је Јоксимовић. Она је истакла да се настављају европске интеграције, да ће се преговори интензивирати и да ће Србија радити на отварању нових поглавља, наводећи да треба спроводити реформе у интересу бољег живота грађана.

Извор: Танјуг

 

 

 

 

 

 

 

Минисатр за европске интеграције Јадранка Јоксимовић

Минисатр за европске интеграције Јадранка Јоксимовић