Ј. Јоксимовић: Подела одговорности за стабилан регион

13. октобар 2017. | Берлин

Ј. Јоксимовић: Подела одговорности за стабилан регион

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, која је данас у Берлину учествовала на конференцији посвећеној регионалној сарадњи и стабилности, изјавила је да није присталица регионалног приступа и да свака држава у процесу европских интеграција треба да напредује онолико колико заслужи у јасно структурираном процесу усклађивања са стандардима ЕУ.

Министар је рекла да подржава регионалну сарадњу у економском, политичком и национаном интересу, али да у процесу европских интеграција напредак треба оцењивати у складу са критеријумима ЕУ.

„Онолико колико напредујемо у реформама, толико треба да напредујемо и у процесу европских интеграција“, сматра министар Јадранка Јоксимовић.

Она је оценила да регион на првом месту треба посматрати као потенцијал за даљи раст и напредак, пре свега у економском смислу, а не само као питање безбедности и сигурности које може да интересује грађане ЕУ.

„Наравно да се подразумева регионална сарадња и Србија је небројено пута показала да је тимски играч, али то не значи да ћемо на било који начин запоставити наше унутрашње и спољнополитичке интересе“, рекла је Јоксимовић.

Извор: Танјуг