Ј. Јоксимовић: Европске интеграције обезбеђују просперитет земљи и грађанима

13. октобар 2017. | Берлин

Ј. Јоксимовић: Европске интеграције обезбеђују просперитет земљи и грађанима

Датум придруживања Европској унији није фиксиран, али је добро да постоји перспектива чланства, изјавила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић која учествује на конференцији „Јавни дијалог у Европи - поновно повезивање ЕУ са својим грађанима и суседством“ у Берлину.

Министар је навела да није кључно питање да ли ће Србија постати члан ЕУ 2025. или нешто раније или касније, већ да европске интеграције, како је рекла, схватимо као инструмент за унутрашњу и спољнополитичку стабилизацију и просперитет Србије.

Јоксимовић је додала да је известилац Европског парламента за Србију, Дејвид Мекалистер, на конференцији у Берлину „говорио афирмативно о Србији као о озбијној земљи кандидату за чланство у ЕУ“.

„Препознати смо као земља која на еврореалистичан начин гледа на европске интеграције, не као да је највећи циљ чланство у ЕУ, већ испуњење обећања које смо дали грађанима - да ћемо живети боље и у уређенијој држави“, поручила је министар.

Јоксимовић је била говорник на конференцијском панелу под називом „Комуникацијски изазови између Европске уније и Балкана - Берлински процес и евроскептицизам, како побољшати дијалог и сарадњу са грађанима".

Извор: Танјуг