Информације Актуелности

Актуелности

Делегација Словачке у посети Канцеларији за придруживање ЕУ

16. фебруар 2005. |

Секретар Канцеларије за придруживањe ЕУ Радмила Миливојевић разговарала је са делегацијом Одбора за европске послове Националног савета Словачке, коју је предводио Павол Кубовиц, уједно и члан Европског парламента. Радмила Миливојевић упознала је госте из Словачке са активностима Канцеларије, истичући приоритете у раду, модел унутрашње организације и поделе послова, а истакла је и значај који Влада Републике Србије и Канцеларија придају сарадњи са Народном скупштином Републике Србије, на пословима европских интеграција.

Конкурс за пројекте Шестог оквирног истраживачког програма

17. фебруар 2005. |

На сајту Информационог сервиса Заједнице за истраживање и развој (Community Research and Development Information Service - CORDIS), који садржи информације о свим истраживачким и развојним активностима које подржава ЕУ, објављен је конкурс за пројекте у оквиру Шестог оквирног истраживачког програма (ФП6-2004-ИНЦО-ВБЦ-ССА/3) намењен државама западног Балкана.

За пројекте унапређења цивилног друштва 1,5 милиона евра

16. фебруар 2005. |

Европска унија одобрила је 1,5 милиона евра за пројекте унапређења цивилног друштва у Србији, саопштила је Европска агенција за реконструкцију.

Анализа ефеката правних аката - нови модел законодавне процедуре

10. фебруар 2005. |

На Правном факултету у Београду одржан је састанак представника Савета за регулаторну реформу, Правног факултета и Канцеларије за придруживање ЕУ Владе Републике Србије на коме се разговарало о досадашњим активностима на увођењу анализе ефеката правних аката у домаће законодавство, као и плановима у овој области за 2005. годину.

Влада ће остварити претпоставке за добијање позитивне Студије изводљивости

2. фебруар 2005. |

Влада Републике Србије одржала је данас седницу посвећену придруживању Европској унији, на којој је потпредседник Владе Мирољуб Лабус поднео Извештај са Шестог састанка "Унапређеног сталног дијалога" са Европском комисијом, који је одржан 27. и 28. јануара у Београду.

Европска комисија предложлила стратешке циљеве ЕУ до 2009. године

31. јaнуар 2005. |

Председник Европске комисије Жозе Мануел Баросо представио је у Европском парламенту у Бриселу стратешке циљеве Европске уније од 2005. до 2009. године који треба да осигурају просперитет, солидарност и сигурност за све грађане Уније.

Прибе: Остварен значајан напредак у реформа

31. јaнуар 2005. |

Директор Дирекције ЕУ за западни Балкан Рајнхард Прибе изјавио је после дводневних разговора са званичницима СЦГ и Србије да је Србија и Црна Гора остварила значајан напредак у реформама с циљем интеграције у Европску унију и изразио уверење да ће преостала отворена питања моћи ускоро да буду решена. Прибе је предводио делегацију Европске уније на шестом састанку Унапређеног сталног дијалога представника ЕУ и СЦГ одржаном у Београду 27. и 28. јануара.

Оли Рен: Новине у преговорима за чланство у ЕУ

18. јaнуар 2005. |

Европски комесар за проширење Оли Рен саопштио је, говорећи о најновијем проширењу ЕУ, да је Европска комисија искористила искуство из досадашњег процеса уласка нових чланица и одлучила да то унесе у преговоре, најпре са Хрватском.

Влада фомирала тим за преговоре са ЕУ

14. јaнуар 2005. |

Влада Републике Србије, на седници одржаној 13. јануара 2005, донела је одлуку образовању преговарачког тима Владе за преговоре са Европском унијом о закључивању Споразума о стабилизацији и придруживању, који предводи потпредседник Мирољуб Лабус

Представљени приоритети луксембуршког председавања ЕУ

12. јaнуар 2005. |

Земље западног Балкана имају европску перспективу, а почетак преговора с Хрватском даће подстрек другим земљама региона на том путу, рекао је премијер Луксембурга, председавајуће земље ЕУ, Жан Клод Јункер (Jean Claude Juncker).
Приказано је 1160-1169 од укупно 1202 Актуелности 114115116117118