Информације Актуелности

Актуелности

Западни Балкан у транзицији – четврти извештај ЕК

21. децембар 2004. |

- Европска комисија /ЕКОФИН/ објавила је четврто издање извештаја под називом «Западни Балкан у транзицији» који се односи на Албанију, Босну и Херцеговину, Бившу Југословенску Републику Македонију, Србију и Црну Гору и Косово.

Менделсон: Споразум на обострану корист

21. децембар 2004. |

Комесар за трговину у Европској комисији Питер Менделсон изјавио је да парафирани Споразум о размени текстилних производа представља опипљив доказ све тешњих односа Европске уније (ЕУ) и Србије кроз Процес стабилизације И придруживања

ЕУ и Србија парафирале споразум о текстилу

21. децембар 2004. |

Европска унија и Србија парафирале су у Бриселу Споразум о трговини текстилним производима. Српски министар за економске односе с иностранством Милан Париводић је после парафирања изјавио да је ово први Споразум, који ће бити закључен у оквиру Процеса стабилизације и придруживања Србије са ЕУ. Споразум ће ступити на снагу у првој половини 2005. године, а након тога сва ограничења за извоз текстилних производа из Србије у ЕУ биће укинута.

Шпанска донација Канцеларији за придруживање ЕУ

17. децембар 2004. |

Шпанска агенција за међународну сарадњу (АЕЦИ) доделила је донацију Канцеларији за придруживање ЕУ у износу од 25 000 евра, из које ће се финансирати активности предвиђене Стратегијом комуникације Републике Србије о Процесу стабилизације и придруживања државне заједнице Србија и Црна Гора ЕУ. Ова помоћ део је Програма о сарадњи између Министарства иностраних послова Шпаније и Министарства за економске везе са иностранством Републике Србије потписаног 12.јуна 2003.године.

Коштуница: Сарадња са Трибуналом биће спроведена

16. децембар 2004. |

Српски премијер Војислав Коштуница изјавио је у Бриселу да ће пуна сарадња с Хашким судом бити спроведена, што је услов за израду повољне студије о изводљивости за интеграцију Србије и Црне Горе у ЕУ.

Нове пореске олакшице

15. децембар 2004. |

Скупштина Србије усвојила је пакет економских закона којим се уводи низ пореских олакшица, због смањења јавних расхода.

Усвојен сет закона из области животне средине

15. децембар 2004. |

Скупштина Србије усвојила је четири закона из области животне средине који омогућују одрживо управљање природним ресурсима и заштиту и унапређивање животне средине, у складу са европским стандардима.

Европске интеграције - приоритет Владе Србије

14. децембар 2004. |

Секретар Канцеларије за придруживање Европској унији Радмила Миливојевић представила је, на брифингу организованом за аташее за штампу амбасада држава-чланица ЕУ, Акциони план Владе Републике Србије за реализацију приоритета из Европског партнерства.

Неопходан консензус о придруживању ЕУ

3. децембар 2004. |

БРИСЕЛ, 3. децембра 2004. - Високи представник ЕУ Хавијер Солана затражио је данас у разговору с потпредседником Владе Републике Србије Мирољубом Лабусом веће јединство и консензус демократских снага у Србији како би земља била спремна за приближавање чланству у ЕУ.

Извештај о раду Канцеларије

17. децембар 2004. |

Погледајте Извештај о раду Канцеларије за придруживање Европској унији.
Приказано је 1160-1169 од укупно 1189 Актуелности 114115116117118