Информације Актуелности

Актуелности

Анализа ефеката правних аката - нови модел законодавне процедуре

10. фебруар 2005. |

На Правном факултету у Београду одржан је састанак представника Савета за регулаторну реформу, Правног факултета и Канцеларије за придруживање ЕУ Владе Републике Србије на коме се разговарало о досадашњим активностима на увођењу анализе ефеката правних аката у домаће законодавство, као и плановима у овој области за 2005. годину.

Влада ће остварити претпоставке за добијање позитивне Студије изводљивости

2. фебруар 2005. |

Влада Републике Србије одржала је данас седницу посвећену придруживању Европској унији, на којој је потпредседник Владе Мирољуб Лабус поднео Извештај са Шестог састанка "Унапређеног сталног дијалога" са Европском комисијом, који је одржан 27. и 28. јануара у Београду.

Европска комисија предложлила стратешке циљеве ЕУ до 2009. године

31. јaнуар 2005. |

Председник Европске комисије Жозе Мануел Баросо представио је у Европском парламенту у Бриселу стратешке циљеве Европске уније од 2005. до 2009. године који треба да осигурају просперитет, солидарност и сигурност за све грађане Уније.

Прибе: Остварен значајан напредак у реформа

31. јaнуар 2005. |

Директор Дирекције ЕУ за западни Балкан Рајнхард Прибе изјавио је после дводневних разговора са званичницима СЦГ и Србије да је Србија и Црна Гора остварила значајан напредак у реформама с циљем интеграције у Европску унију и изразио уверење да ће преостала отворена питања моћи ускоро да буду решена. Прибе је предводио делегацију Европске уније на шестом састанку Унапређеног сталног дијалога представника ЕУ и СЦГ одржаном у Београду 27. и 28. јануара.

Оли Рен: Новине у преговорима за чланство у ЕУ

18. јaнуар 2005. |

Европски комесар за проширење Оли Рен саопштио је, говорећи о најновијем проширењу ЕУ, да је Европска комисија искористила искуство из досадашњег процеса уласка нових чланица и одлучила да то унесе у преговоре, најпре са Хрватском.

Влада фомирала тим за преговоре са ЕУ

14. јaнуар 2005. |

Влада Републике Србије, на седници одржаној 13. јануара 2005, донела је одлуку образовању преговарачког тима Владе за преговоре са Европском унијом о закључивању Споразума о стабилизацији и придруживању, који предводи потпредседник Мирољуб Лабус

Европски парламент усвојио први европски устав

12. јaнуар 2005. |

Европски парламент је великом већином гласова усвојио први европски устав, али ће он ступити на снагу тек ако га усвоје свих 25 држава-чланица Европске уније, неке и путем референдума.

Представљени приоритети луксембуршког председавања ЕУ

12. јaнуар 2005. |

Земље западног Балкана имају европску перспективу, а почетак преговора с Хрватском даће подстрек другим земљама региона на том путу, рекао је премијер Луксембурга, председавајуће земље ЕУ, Жан Клод Јункер (Jean Claude Juncker).

Студенти и стручњаци из СЦГ лакше до виза за ЕУ

10. јaнуар 2005. |

Студенти, научници и стручњаци из Србије и Црне Горе и других земаља западног Балкана одсада ће много лакше и по "убрзаном поступку" добијати визе за улазак на територију ЕУ, ако тамо иду с циљем усавршавања и "стицања додатних знања", одлучио је Савет министара ЕУ, а преноси агенција Бета.

Унапређени стални дијалог са ЕУ – 27. И 28. јануара у Београду

28. децембар 2004. |

Београд, 28. децембар 2004 - Шести састанак Унапређеног сталног дијалога Европске уније са Србијом и Црном Гором одржаће се у Београду, 27. и 28. јануара 2005. године и том приликом расправљаће се о техничким питањима пре објављивања Студије о изводљивости. На скупу ће бити размотрена релизација финансијске и друге помоћи ЕУ нашој земљи у спровођењу активности из оквира европске агенде.
Приказано је 1150-1159 од укупно 1189 Актуелности 113114115116117