Информације Актуелности

Актуелности

Лабус уверен у позитивну оцену Студије о изводљивости

18. март 2005. |

Потпредседник Владе Србије Мирољуб Лабус изразио је данас уверење да ће СЦГ за две недеље добити позитивну оцену Студије изводљивости о придруживању ЕУ

Потписан меморандум о сарадњи у интеграцијама у ЕУ

18. март 2005. |

Мађарска се залаже за интеграцију земаља Балкана у Европску унију и сматра да тај процес треба да се одвија без промена граница у Европи и "без великих ломова", рекао је данас у Београду политички директор мађарског Министарства спољних послова Иван Удварди, преноси агенција Бета

Оли Рен за Блиц:Западни Балкан и напредак ка ЕУ;Зелено светло за СЦГ у априлу

10. март 2005. |

Године 2005. и 2006. биће кључне за приближавање западног Балкана ЕУ. Морамо да одговоримо на краткорочне изазове да бисмо могли да се суочимо с дугорочним економским и социјалним развојем. Најзначајнија непосредна питања су завршетак рада Међународног кривичног трибунала за бившу Југославију (ИЦТШ) и решење будућег статуса Косова, на бази напретка постигнутог на плану владавине закона, права мањина и децентрализације.

Европа подржала пројекте саобраћајних коридора кроз Србију

9. март 2005. |

Заменик српског министра за капиталне инвестиције Миодраг Јоцић изјавио је да је одлуком Радне групе Европске комисије за саобраћај у Бриселу, добијена подршка Европе за пројекте на саобраћајним коридорима Е-7 и Е-10 вредне 1,7 милијарди евра.

Нови сајт Европске комисије за грађане и пословну заједницу

8. март 2005. |

- Европска комисија је покренула нови сајт под називом «Your Europe» (Ваша Европа) на којем ће грађани и пословни људи моћ да добију основне податке о условима пословања у државама-чланицама Европске уније, њиховим пореским системима, изворима финансирања

Одржан семинар “АБЦ Европске уније“

25. фебруар 2005. |

Канцеларија за придруживање ЕУ Владе Републике Србије, у сарадњи са Институтом Г17 и Конрад Аденауер фондацијом, организовала је семинар под називом “АБЦ Европске уније“, за запослене у министарствима привреде и капиталних инвестиција, који се баве европским интеграцијама. На семинару је било 35 учесника, међу њима и запослени у Канцеларији за придруживање ЕУ Владе РС, као и представници Привредне коморе Србије.

Покретање пројекта припреме јавности за придруживање ЕУ

18. фебруар 2005. |

Секретар Канцеларије за придруживање Европској унији Радмила Миливојевић изјавила је данас да ће ова Канцеларија у сарадњи са Фондацијом "Конрад Аденауер" покренути пројекат редовних разговора представника медија са представницима Владе Републике Србије, Делегације Европске комисије у СЦГ, као и са представницима држава чланица ЕУ у нашој земљи.

Делегација Словачке у посети Канцеларији за придруживање ЕУ

16. фебруар 2005. |

Секретар Канцеларије за придруживањe ЕУ Радмила Миливојевић разговарала је са делегацијом Одбора за европске послове Националног савета Словачке, коју је предводио Павол Кубовиц, уједно и члан Европског парламента. Радмила Миливојевић упознала је госте из Словачке са активностима Канцеларије, истичући приоритете у раду, модел унутрашње организације и поделе послова, а истакла је и значај који Влада Републике Србије и Канцеларија придају сарадњи са Народном скупштином Републике Србије, на пословима европских интеграција.

Конкурс за пројекте Шестог оквирног истраживачког програма

17. фебруар 2005. |

На сајту Информационог сервиса Заједнице за истраживање и развој (Community Research and Development Information Service - CORDIS), који садржи информације о свим истраживачким и развојним активностима које подржава ЕУ, објављен је конкурс за пројекте у оквиру Шестог оквирног истраживачког програма (ФП6-2004-ИНЦО-ВБЦ-ССА/3) намењен државама западног Балкана.

За пројекте унапређења цивилног друштва 1,5 милиона евра

16. фебруар 2005. |

Европска унија одобрила је 1,5 милиона евра за пројекте унапређења цивилног друштва у Србији, саопштила је Европска агенција за реконструкцију.
Приказано је 1140-1149 од укупно 1189 Актуелности 112113114115116