Projekat Evrostar bus

08. septembar 2004. |

U sredu, 8. septembra 2004. g, u Beogradu je svečano predstavljen projekat Evrostar bus. Projekat će realizovati Evropski pokret u Srbiji, u saradnji sa omladinskim organizacijama Generacija 21 i Mladi evropski federalisti Beograda. Cilj projekta je informisanje građana o najvažnijim aspektima Evropske unije i promovisanje evropskih vrednosti u Srbiji i Crnoj Gori. Projekat će pomoći Ambasada Kraljevine Holandije, Ambasada Švedske, Britanska ambasada, Delegacija Evropske komisije u SCG i Evropska agencija za rekonstrukciju.

Evrostar bus će u narednih nekoliko meseci obići Novi Sad, Niš, Užice, Čačak, Pirot, Novi Pazar, Podgoricu, Bijelo Polje i Nkšić. U ovim gradovima biće organizovane brojne promotivne aktivnosti, u okviru kojih će predstavnci država članica EU, zvaničnici Delegacije Evropske komisije u SCG, predstavnici Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji Vlade Republike Srbije i aktivisti Evropskog pokreta razgovarati sa građanima i deliti informativni materijal.

Kancelarija za pridruživanje Evropskoj uniji Vlade Republike Srbije u potunosti podržava ovaj projekat i učestvovaće u njegovoj realizaciji. Kancelarija će za potrebe Evrostar busove biblioteke pokloniti određeni broj svojih brošura