Program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija predstavljen mladima Zrenjanina

12. maj 2022. | Zrenjanin

Program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija predstavljen mladima Zrenjanina

Povodom Dana i nedelje Evrope, a u okviru Evropske godine mladih, u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu organizovan je Dan otvorenih vrata namenjen učenicima završnih razreda srednjih škola i studentima koji su želeli da se upoznaju sa mogućnostima i rezultatima Programa prekogranične saradnje Rumunije i Srbije.  

Skup su otvorili predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić, v.d. pomoćnika ministra za evropske integracije Republike Srbije Mihajilo Dašić i predstavnik Ministarstva za razvoj, javne poslove i administraciju Republike Rumunije Ruksandra Tutuianu, a potom su posetiocima predstavljeni najuspešniji projekti ovog programa.

Dan otvorenih vrata organizovan je kako bi se čuo glas i mišljenje mladih o budućnosti Evropske unije, kroz debatu o tome na koji način ova populacija može da se uključi u aktivnosti Interreg IPA Program prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.  

Kako je osnovni cilj ovog događaja osnaživanje kapacitete mladih za aktivno uključivanje u projekte programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija, učesnici su imali priliku i da saznaju na koji način projekti prekogranične saradnje mogu da doprinesu poboljšanju uslova života u prekograničnim područjima.