Milica Delević novi direktor Kancelarije za evropske integracije

31. oktobar 2008. |

Beograd, 30. oktobar 2008. godine – Vlada Republike Srbije imenovala je na današnjoj sednici Milicu Delević za direktora Kancelarije za evropske integracije, a dosadašnji direktor Kancelarije Tanja Miščević razrešena je dužnosti na istoj sednici.

U saopštenju iz kabineta potpredsednika Vlade Božidara Đelića navodi se da će se Miščević, koja je razrešena na sopstveni zahtev, posvetiti akademskom radu na Fakultetu političkih nauka.

Tanja Miščević je dala veliki doprinos procesu evropskih integracija Srbije. Od početka je aktivno učestvovala u pregovorima o zaključivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sve do njegovog potpisivanja i ratifikacije u Skupštini Srbije, a takođe je koordinirala izradu Nacionalnog programa za integraciju Srbije u EU.

Đelić je u ime Vlade Srbije izrazio zahvalnost Tanji Miščević, kao i nadu da će saradnja sa njom biti nastavljena i u budućnosti.

Milica Delević je na mesto direktora Kancelarije došla iz Ministarstva spoljnih poslova, gde je bila pomoćnik ministra i direktor direkcije za Evropsku uniju.

Od 2003. do 2004. godine radila je kao direktor Kancelarije Srbije i Crne Gore za pridruživanje Evropskoj uniji. Docent je na Fakultetu političkih nauka na predmetu Spoljna politika Srbije.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, magistrirala na Centralnoevropskom univerzitetu na Katedri za međunarodne odnose i evropske studije i doktorirala na Univerzitetu Kent u Kenterberiju na temu “Cilj, ne sredstvo – uslovljenost finansijske pomoći demokratizacijom i poštovanjem ljudskih prava”.

Dobitnik je nagrade „Doprinos godine Evropi“ za 2007. godinu.