Budi kreativan i učestvuj u konkursu za poster „Moja vizija zelene Evrope“

21. oktobar 2021. | Beograd

Budi kreativan i učestvuj u konkursu za poster „Moja vizija zelene Evrope“

Ove godine u Evropi se po deseti put proslavlja Dan evropske saradnje i obeležavamo ga virtuelnom kampanjom – konkursom za postere na temu „Moja vizija zelene Evrope“. 

Naši najkreativniji građani – deca, učenici osnovnih škola imaju potpunu slobodu da osmisle plakate na temu „Moja vizija zelene Evrope“ i da nam pokažu kako oni vide zelenu i zeleniju Evropu.

Ideja konkursa je da se deca, kreiranjem kreativnog i originalnog postera, edukuju o ličnoj i kolektivnoj svesti i odgovornosti za stvaranje i očuvanje zdrave i zelene Evrope.

Pokaži nam svoju viziju zelene Evrope – pošalji nam poster i osvoji nagradu!

Pozivamo učesnike da nam pokažu kako vide zelenu, zdravu Evropu i da kreiraju svoju viziju takve Evrope, ili što je važnije, kako bi mogla da izgleda ako radimo zajedno i ako svako od nas doprinosi stvaranju zdrave i zelene životne sredine za sve građane.

Imate punu slobodu kreativnog izražavanja, korišćenja tehnika i materijala koji su vam bliski (kolaži, slike, crteži, itd.). Ono što bismo posebno voleli da vidimo jesu posteri u čijoj izradi su korišćeni različiti reciklirani materijali.

Šta je potrebno da uradite da biste učestvovali na konkursu?

Konkurs je otvoren za sve učenike osnovnih škola iz programskog područja iz Srbije: Zapadnobački okrug, Južnobački okrug, Severnobački okrug, Sremski okrug i Mačvanski okrug i iz Hrvatske: Osiječko – baranjska županija, Vukovarsko – srijemska županija, Brodsko – posavska županija, Požeško – slavonska županija. 

Kreirajte poster o tome kako vidite zelenu Evropu. Svaki poster mora dostaviti jedan učesnik, dok jedan učesnik može poslati samo jedan poster.

Pošaljite fotografiju i naslov postera koji ste vi ili vaš tim dizajnirali na sledeću elektronsku adresu: ma@interreg-croatia-serbia.eu najkasnije do 1. novembra 2021. godine u ponoć. 

* Obavezno napišite svoje kontakt podatke u elektronskoj poruci. 

Sve objavljene fotografije biće dostupne i na fejsbuk stranici Programa, a najlepši posteri će biti nagrađeni vrednim nagradama.

Dodelićemo dve glavne nagrade: Nagradu društvenih medija za poster koji sakupi najveći broj lajkova na našoj programskoj Fejsbuk stranici i EC DAY 2021 nagradu za poster koju će izabrati žiri sastavljen od članova Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija.

Pripremili smo i brojne simbolične nagrade za ostale učesnike.

Pratite programsku Fejsbuk stranicu za više informacija: 

https://www.facebook.com/InterregHRRS/