Poziv na konferenciju ”Srbija i EU: podrška razvoju i pregovorima o članstvu”

14. jul 2021. | Beograd

Poziv na konferenciju ”Srbija i EU: podrška razvoju i pregovorima o članstvu”

Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije organizuje konferenciju o rezultatima i mogućnostima IPA fondova u Srbiji, pod nazivom Srbija i EU: podrška razvoju i pregovorima o članstvu, u četvrtak, 15. jula 2021. godine, s početkom u 10 časova.

Konferenciju  će otvoriti predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar za evropske integracije i domaćin konferencije Jadranka Joksimović, evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varheji i šef DEU u Srbiji ambasador Sem Fabrici. 

Konferenciju možete pratiti onlajn na sledećem linku.

Osnovni cilj ove konferencije jeste predstavljanje rezultata IPA 2, finansiranih iz finansijskog okvira 2014 – 2020, kao i podsticanje dijaloga o celokupnom učinku ovog finansijskog instrumenta za razvoj našeg društva, uz osvrt na pojedinačne sektore u kojima su sprovođeni IPA projekti u Srbiji. Reč je o oblastima energetike, životne sredine, konkurentnosti, poljoprivrede i ruralnog razvoja, lokalnog razvoja, reforme javne uprave, pravosuđa, obrazovanja. Dodatni cilj konferencije jeste i najava IPA 3 i novih mogućnosti za razvoj, zelenu i digitalnu tranziciju i unapređenje infrastrukture u Republici Srbiji.