Otvoren Šesti Forum Strategije Evropske unije za Jadransko-jonski region

11. maj 2021. | Izola

Otvoren Šesti Forum Strategije Evropske unije za Jadransko-jonski region

Dvodnevnom konferencijom, pod sloganom „Uz obalu zajedničkog mora“, obeležava se završetak slovenačkog predsedavanja Strategijom Evropske unije za Jadransko-jonski region, koja se održava u virtuelnoj formi, u Izoli (Slovenija), od 11. do 12. maja.

Na ovogodišnjem EUSAIR forumu učestvuje više od 70 govornika i zvaničnika zemalja koje su uključene u EU strategiju za jadransko-jonski region (Albanija, Bosna i Hercegovina, Grčka, Italija, Severna Makedonija, Slovenija, Srbija, Hrvatska i Crna Gora), kao i iz San Marina i Evropske komisije.

Teme koje se razmatraju uključuju: zelena i pametna rešenja u transportu, cirkularnu ekonomiju, održivi plavi rast i inovacije, održivu upotrebu priobalnih i morskih resursa, transnacionalne turističke projekte usmerene na održivi zeleni makro-region, kao zelenu energiju.

Specijalna sesija. u organizaciji Jadransko-jonskog (ADRION) transnacionalnog programa, posvećena podsticanju inovacija i podršci procesu integracije Zapadnog Balkana u EU kroz primer Strategija pametne specijalizacije, biće održana 12. maja.

Forum možete pratiti putem linka: https://vimeo.com/event/941271/videos/547863987/