J. Joksimović: Uložili smo sve snage da sprečimo članstvo

19. novembar 2018. | Beograd

J. Joksimović: Uložili smo sve snage da sprečimo članstvo

Svi članovi Vlade uložili su maksimalne snage da bi sprečili članstvo Kosova u Interpolu i objasnili višesturke razloge zašto bi prijem Kosova u tu međunarodnu policijsku organizaciju predstavljao jako lošu poruku.
„Ministar Stefanović radio je mnogo kao i svi mi. Svi smo objašnjavali višestruke razloge zbog kojih smatramo da članstvo tzv. Kosova šalje jako lošu poruku, da će se zaista loše odraziti i na pitanje regionalnih odnosa“, rekla je Joksimović tokom posete Spomen sobi „Kosmetske žrtve“ u kojoj su izložene fotografije 2.500 ubijenih Srba, nealbanaca i Albanaca na KiM.

Podsećajući da su svi članovi Vlade uložili sve snage i sve kontakte da bi se sprečilo članstvo Kosova u Interpolu, ministar je navela da ipak mora da kaže da situacija nije laka jer Prišina ima podršku najvećeg dela onih koji su priznali nezavisnost.
„Ne smemo da imamo iluziju da će se to promeniti preko noći, ali upravo odgovornim činjenjem i stalnim informisanjem međunarodne zajednice i zapadnih partnera o onome što se dešavalo, mislim da ćemo i sigurna sam i već smo donekle promenili situaciju utoliko da se naš glas čuje, uvažava, da smo postigli neke rezultate“, rekla je ministar.

U Dubaiju je u toku Generalna skupština Interpola, gde će se sutra odlučivati o članstvu Kosova u tu međunaronu policijsku organizaciju.

Izvor: Tanjug