Informacije Aktuelnosti

J. Joksimović: Tema o slikovnicama prenaduvana, iznela sam stav

07. maj 2018. | Beograd

J. Joksimović: Tema o slikovnicama prenaduvana, iznela sam stav

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je priča koja je nastala povodom tvita ministra za inovacije Nenada Popovića &bdxuo;prenaduvana&ldxuo; i da je ona samo iznela svoj stav, koji se ne menja.
&bdxuo;Cela priča je prenaduvana, ja sam samo iznela svoj stav u vezi sa tvitom. Iznela sam svoje mišljenje i stojim iza njega. Sa (predsednikom Srbije Aleksandrom) Vučićem dugo radim, ja sam vrlo često i na stranačkim organima i na sednicama Vlade dok je on bio premijer iznosila svoje mišljenje koje nije uvek bilo opšteprihvaćeno i niko nije imao problem zbog toga. Ja sam to kod njega uvek cenila, a i sada cenim kao što i ja uvek uvažavam tuđe mišljenje, jer smatram da samo tako možete da dođete do pravih rešenja&ldxuo;, rekla je ministar Joksimović gostujući na televiziji Hepi.

Povodom pisanja u medijima da će, nakon oštre polemike koja se povela u Vladi zbog tvita ministra Popovića, uslediti rekonstrukcija Vlade, Joksimović je rekla da je to dokaz demokratije i pluralizma u medijima.
&bdxuo;To je dokaz pluralizma i demokratije u medijima, zamislite da kad vi možete dve članice predsedništva SNS - Zoranu Mihajlović i mene, a ja sam i međunarodni sekretar stranke, smenjujete svaki dan po medijima, to je dokaz slobode medija. Ja sa tim nemam nikakav problem, ali postoje neke procedure za to&ldxuo;, istakla je Joksimović.

Ona je podsetila da je prvi ministar koji je pre četiri godine bio na Paradi ponosa.
&bdxuo;Podržala sam LGBT zajednicu, primila transrodne osobe u svoj kabinet da razgovaramo o njihovim svakodnevnim problemima i potrebama, zaista smatram da meni niko ne može da spočita tu vrstu homofobije ili bilo čega drugog, ali smatram da u zakonima ove zemlje nije predviđeno usvajanje dece niti gej brak još uvek. Kada to dođe na dnevni red, ako dođe, debatovaćemo, do tada mislim da takve slikovnice nisu u skladu sa onim što je na kraju zakonski okvir ove zemlje&ldxuo;, naglasila je ona.

Kako je rekla, o tim temama se može debatovati, naglasivši da one ni u evropskim zemljama nisu definisane na isti način.
&bdxuo;Nema tabu tema, ali moramo ipak da se držimo nekih okvira&ldxuo;, kazala je Joksimović.
&bdxuo;Bez svakog se može, nije to poenta, hajde da dok sam još u mandatu pričamo o evropskim integracijama&ldxuo;, kazala je ona uz osmeh.

Ona je podvukla da je za nju najvažnije da obavlja svoj posao u interesu građana Srbije.
&bdxuo;Mislim da, pre svega, radim posao u interesu zemlje i građana i za mene je to najvažnije. Sve drugo, ako neko ima nešto da mi zameri, otvorena sam. Umem da kritikujem pa moram da prihvatim i da budem i kritikovana, nije problem&ldxuo;, rekla je Joksimović.

Izvor: TV Happy i Tanjug