J. Joksimović: Vučićeva poseta KiM pokazala posvećenost miru i dijalogu

22. januar 2018. | Beograd

J. Joksimović: Vučićeva poseta KiM pokazala posvećenost miru i dijalogu

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji šalje jasnu poruku da je Srbija, i posle više ozbiljnih testova posvećena dijalogu i stabilizaciji prilika, ocenila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

„Mislim da su svi testovi kojima smo bili izloženi pokazali istinsku opredeljenost i posvećenost Srbije dijalogu, stabilnosti i napretku uz očuvanje vitalnih, životnih interesa koje su nam kroz očekivanja pokazali naši sunarodnici na KiM“, rekla je Joksimović.

Dodaje da je opredeljenost Srbije za nastavak dijaloga - u kome svaka strana ima svoje obaveze, neupitna, kao i put stabilizacije i okrenutost ka budućnosti.

„Mislim da moramo da završimo sa nekom vrstom autodestruktivnog odnosa koji smo dugo imali sa možda nedovoljno jasnim osećanjima i saznanjima šta je ono što je najvažnije za svakog građanina. Ono što je najvažnije su sigurnost i  izvesnost, vladavina prava i stabilnost institucija, i u tom smislu mi ćemo kroz dijalog učiniti maksimum da se rešavaju vitalni interesi naših sunarodnika koji žive na KiM“, rekla je Joksimović danas nakon potpisivanja sporazuma o donaciji sa ambasadorom Bugarske u Srbiji Radkom Vlajkovim.

(izvor: Tanjug)