J. Joksimović i Repčekova: Slovačka nastavlja s podrškom EU putu Srbije

19. decembar 2017. | Beograd

J. Joksimović i Repčekova: Slovačka nastavlja s podrškom EU putu Srbije

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa ambasadorom Slovačke Dagmar Repčekovom, sa kojom je razgovarala o bilateralnim odnosima, saradnji dveju država i reformama koje Srbija sprovodi u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i o aktuelnoj situaciji u regionu.

Ministar Joksimović je zahvalila Slovačkoj na kontinuiranoj podršci i pomoći koju pruža Srbiji u procesu evropskih integracija, i potvrdila da Evropska unija u Srbiji ima pouzdanog partnera koji će i ubuduće aktivno doprinositi rešavanju izazova sa kojima se EU susreće.

Repčekova je pohvalila dosadašnji napredak u reformama koji je Vlada Srbije ostvarila, što se reflektovalo i kroz otvaranje novih poglavlja u pristupnom procesu i istakla da će Slovačka nastaviti da aktivno podržava Srbiju na njenom evropskom putu.

Sagovornice su se saglasile da postoji dosta prostora za intenziviranje saradnje između naših država i kroz Višegradsku grupu, čiji je Slovačka član. Takođe, konstatovale su da su stabilnost i regionalna saradnja od značaja kako za neposredno okruženje, tako i za Evropsku uniju.

Joksimović i Repčekova su iskoristile priliku da jedna drugoj čestitaju predstojeće praznike.

(izvor: Tanjug)